Teksten

De Tekstkoning herschrijft (standaard)brieven en folders voor overheden, woningcorporaties en bedrijven. Hier geen theoretisch verhaal, maar gewoon voorbeelden uit de praktijk:

Bewonersbrief van een woningcorporatie:
Origineel:

Geachte mevrouw/heer,

Het buitenschilderwerk aan uw woning staat voor dit jaar in de planning. De werkzaamheden worden uitgevoerd door schildersbedrijf (naam) uit (plaats). Het schilderwerk aan de betreffende 10 woningen aan de (naam straat) start in week 37 en duren bij goede weersomstandigheden ongeveer 2 weken.

Herschrijving:

Geachte mevrouw, heer,

Dit jaar worden alle houten kozijnen, ramen en deuren aan de buitenkant van uw woning geschilderd. Het werk wordt uitgevoerd door schildersbedrijf (naam) uit (plaats). Het schilderwerk start vanaf (datum). Bij goed weer is het werk in ongeveer twee weken afgerond.

Voor een bouwbedrijf:
Origineel:

Bouwbedrijf (naam) realiseert zowel grote als kleine projecten voor particuliere en professionele opdrachtgevers. Heeft U bouw of verbouwplannen? Dan nodigen wij u graag uit contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies of het uitbrengen van een offerte. (Link site)

Herschrijving:

Gaat u thuis verbouwen? Of wilt u een nieuw pand bouwen? Wij bieden u graag vrijblijvend advies. Sinds 1890 werkt ons bedrijf voor grote én kleine opdrachtgevers. Meer informatie: (link site)

Brief van een gemeente over een defect parkeerautomaat:
Origineel:

Geachte heer, mevrouw,

Naar aanleiding van uw bovengenoemde brief heeft een onderzoek plaatsgevonden. Uit dit onderzoek is gebleken, dat de parkeerautomaat niet goed functioneerde. Per heden is een financiële opdracht verstrekt om €8,00 aan u over te maken. Voor het ongemak bied ik u mijn verontschuldigingen aan. Ik hoop u hiermee naar tevredenheid te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend

Herschrijving:

Geachte heer, mevrouw,

Op [datum] schreef u ons over een niet werkende parkeerautomaat. Onderzoek op [locatie] wijst inderdaad uit dat de parkeerautomaat defect was. Daarom storten wij 8 euro terug op uw bankrekening.

Excuus voor het ongemak.

Met vriendelijke groet

 

Standaardbrieven kunnen ook uit componenten bestaan. Ook met deze documenten heeft De Tekstkoning veel ervaring.

Meer weten?
Bel voor meer informatie: 06-2649 7138. Of klik op contact.